Η ερευνητική
ομάδα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας των Τμημάτων:
Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος και Ιχθυολογίας & Υδάτινου
Περιβάλλοντος που συμμετέχει στο FoodOASIS με Επιστημονικά Υπεύθυνο
τον κ. Νικόλαο Κατσούλα (Αν. Καθηγητή) ξεκίνησε
το πρώτο ενυδρειοπονικό πείραμα εργαστηριακής κλίμακας που συνδύαζει
καλλιέργεια μαρουλιού και εκτροφή ψαριού,τιλάπιας.
Εικόνα των ενυδρειοπονικών συστημάτων κατά τη διάρκεια του πειράματος
Tο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του «Thessaly Science Festival» έφερε το πολιτιστικό αυτό γεγονός στη κεντρική Ελλάδα! Το Thessaly Science Festival διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ επιλέχθηκε ο «Μύλος του Παππά», ένας χώρος πολιτισμού στο κέντρο της Λάρισας. Από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2018 , μέσα από διαδραστικά εκθέματα και εντυπωσιακά πειράματα επίδειξης, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες ανακαλύψαν τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλιας ήταν εκεί με τη Δράση με τίτλο:
Ανάπτυξη και βελτιστοποίηση συστήματος ενυδρειοπονίας: ένα ακόμη βήμα για την αειφορική παραγωγή τροφής (FoodOASIS) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.
Ο στόχος του Thessaly Science Festival 2018 να αναδειχθεί η δημιουργικότητα, η καινοτομία καθώς και η προβολή της γενικότερης συμβολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην κοινωνία και στους πολίτες της ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
«Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους μέσω του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) (κωδικός έργου:Τ1ΕΔΚ-01153)»